LOGO_G&V_pos
ESF volledig logo

deze website gebruikt cookies

Om jouw gebruikservaring te optimaliseren, maakt onze website gebruik van cookies. Door verder te surfen ga je hiermee akkoord. 

Lees meer in ons privacbeleid

Recap: CAPS Urban Cross 2020

28/11/2020

Dit weekend vond de tweede editie van de CAPS Urban Cross plaats, een bijzondere editie was het dit jaar. Geen supporters aan de zijlijnen van het parcours, maar wel stralend weer. 

 

Hieronder, een korte samenvatting van de namiddag.

 

Brand gaat voor de overwinning

 

Vrouwen gaan voor, Lucinda Brand boekte haar vierde overwinning van het seizoen. De Nederlandse was nochtans slecht gestart, maar maakte het finaal in de sprint toch nog af. "Ik ben toch heel diep moeten gaan”, vertelde ze. De tweede plaats was voor Denise Betsema die de wedstrijd mee hard maakte en zichtzelf tevreden stelde met deze podium plaats.

 

van Aert sterk verdiende derde plaats

 

Om 15 uur was het de beurt aan de mannen, met onze topfavoriet Wout van Aert.

Met Iserbyt, Van Aert en Van der Haar vooraan viel het niet meer stil, en die verdienste kwam op naam van Van Aert. Die ging een ronde of 3 vol door, maar vroeg dan toch eens om over te nemen. Iserbyt zette zich op kop en versnelde zowaar.

 

Op de schuine kant miste Van Aert nog net dat tikkeltje techniek, waardoor hij zich vastreed in de kant bij de versnelling van Iserbyt. De Europese kampioen profiteerde en was op weg naar de overwinning.

 

Samen met Van der Haar probeerde Van Aert de kloof nog te dichten, maar ze verloren enkel nog terrein. In de laatste ronde sukkelde Van Aert opnieuw in de schuine kant, Van der Haar snelde weg en reed naar de tweede plek. 

 

Sterke comeback

27" na winnaar Iserbyt kwam Van Aert als derde over de streep. Wout van Aert maakte in Kortrijk zijn terugkeer in het veld. Na een sterke cross mocht Wout tevreden terugblikken op een geslaagde terugkeer in het veld. “een geslaagde terugkeer”. Een sterke prestatie, dat belooft alleen maar meer voor komend seizoen.

 

Als trotse sponsor kijken wij alvast uit naar volgend jaar voor een onvergetelijke editie van de CAPS Urban Cross, en dit met publiek hopelijk!

 

Meer Cross en beeldmateriaal vind je op onze Facebook pagina.