LOGO_G&V_pos
ESF volledig logo

deze website gebruikt cookies

Om jouw gebruikservaring te optimaliseren, maakt onze website gebruik van cookies. Door verder te surfen ga je hiermee akkoord. 

Lees meer in ons privacbeleid

Zaterdag iedereen voor de buis voor de CAPS Urban Cross Kortrijk

25/11/2020

Komende zaterdag 28 november vindt in centrum Kortrijk de 2e editie plaats van de CAPS Urban Cross Kortrijk. Ook dit jaar is deze unieke cross op en rond de Leieboorden een manche van het regelmatigheidscriterium X2O Badkamers Trofee.

 

Live op Sporza

De allereerste editie vorig jaar was meteen een schot in de roos. Bijna 10.000 supporters waren getuige van de onversneden klasse van de 2 Nederlandse winnaars: Lucinda Brand en Mathieu Van der Poel. Dit jaar zal er helaas geen massa volk op de been zijn om de crossers aan te vuren. Je hoeft echter niets van de actie te missen. Sporza verzorgt de live-uitzending van zowel elite dames als elite heren. Het startschot voor de vrouwen klinkt om 13u45, voor de mannen stipt om 15u. Mis het zeker niet.

 

Uniek concept

 

De veldrit in Kortrijk werd vorig jaar heel enthousiast onthaald. De veldrijders, commentatoren, journalisten, het publiek… Iedereen was vol lof. Maar enkel maar een veldrit? Neen, cross in Kortrijk is net dat ietsje meer. Daarom spreken we van een urban cross. Een uniek concept dat alle elementen bevat van een veldrit, maar dan in een stedelijk decor.

Ook dit jaar is CAPS Fuel Card de naamsponsor van de urban cross.  G&V Energy Group, het bedrijf achter dit product, is aanbieder van deze internationale tankkaart  die sterk inspeelt op mobiele oplossingen en duurzaamheid waaronder aardgas (L-CNG) en elektrisch tanken.

 

Snel en technisch parcours

 

Na de gesmaakte formule van vorig jaar kiest organisator Golazo opnieuw voor de omgeving van het Koning Albertpark en de Leie als setting voor deze veldrit. Het parcours verandert nagenoeg niet, behalve enkele lussen die verdwijnen op het grasveld van het college. De aankomststreep ligt bovenop de Groeningebrug, door de oudere Kortrijkzaan beter gekend als ‘Kromme Leirensbrug’. Verder doet het parcours zowel de linker- als de rechteroever van de Leie aan, met een oversteek over de Leie via de iconische Collegebrug en de Groeningebrug. Naast de helling van beide bruggen zal het losse zand van Buda Beach ongetwijfeld een beslissende rol spelen.

 

Arne Vandendriessche – schepen van Sport

 

Er werden reeds heel wat topsportevents in Kortrijk afgelast. Ik ben dan ook heel blij en opgelucht dat er eindelijk nog eens een groot sportevent kan doorgaan in Kortrijk. Ik wil daarom onze sponsors G&V, Stadsbader en ION uitdrukkelijk bedanken om ook in deze moeilijke tijden een hart voor de sport te hebben. Dit jaar is het eenmalig zonder fans maar volgend jaar maken we er samen met Golazo een extra feestelijke editie van met meer dan 10.000 supporters. Wie zal winnen is een moeilijke. Ik zou mijn geld zetten op man van de streek Eli Iserbyt. Maar met een uitzonderlijke kampioen als Van Aert moet je altijd rekening houden, ook al is het zijn eerste cross na een fantastisch en slopend wegseizoen.

 

Christophe Impens - director cycling Golazo sports    

 

Ondanks de strenge coronamaatregelen hebben wij bij Golazo besloten om toch onze cyclocrossen te organiseren. Ondanks het feit dat we moeten organiseren achter gesloten deuren. We doen dit voor de sport, voor de rensters, renners, ploegen en voor de vele duizenden TV-kijkers. We volgen de protocollen strikt op tot in de puntjes en garanderen een veilig verloop. We zijn de Stad Kortrijk en lokale partners enorm dankbaar dat de CAPS Urban Cross kan genieten van hun steun, ook in dit bijzonder jaar. Voorts is het uiteraard uitkijken naar de rentrée van Wout Van Aert. Het is een hele eer voor de CAPS Urban Cross om de grootste renner van het voorbije wielerseizoen te mogen ontvangen.

 

Xavier Dewulf – CEO G&V Energy Group

We zijn bijzonder verheugd dat het evenement in de huidige omstandigheden toch kan door gaan.  Als persoonlijke sponsor van Wout Van Aert is zijn debuut dit jaar in Kortrijk voor ons een dubbel feest.

We hopen op een geweldige start van onze Wout in het veld en wensen alle deelnemers succes, plezier en een veilige aankomst.  Het belooft alvast – voor de buis -  een mooi en ontspannend sportief moment te worden voor wielerminnend Vlaanderen!

(Meer info: caps.be – g-v.be)

 

X2O Badkamers Trofee

De CAPS Urban Cross Kortrijk zal deel uitmaken van de X2O Badkamers Trofee. Net zoals alle manches van dit regelmatigheidscriterium zullen ook de elitewedstrijden (mannen én vrouwen) van de CAPS Urban Cross Kortrijk live uitgezonden worden op Sporza.

De kalender “X2O Badkamers Trofee” seizoen 2020-2021 bestaat uit de volgende internationale veldritten:

  • 31/10: Oudenaarde, Koppenbergcross
  • 28/11: Kortrijk, CAPS Urban Cross
  • 12/12: Antwerpen, Soudal Scheldecross
  • 23/12: Herentals, Herentals Cross
  • 1/01: Baal, Grote Prijs Sven Nys
  • 23/01: Hamme, Rectavit Flandriencross
  • 7/02: Lille, Soudal Krawatencross
  • 14/02: Brussel, Soudal Brussels Universities Cyclocross