LOGO_G&V_pos
ESF volledig logo

deze website gebruikt cookies

Om jouw gebruikservaring te optimaliseren, maakt onze website gebruik van cookies. Door verder te surfen ga je hiermee akkoord. 

Lees meer in ons privacbeleid

CAPS schenkt €5000 aan REVAlution Center To Walk Again

00/00/0000

Op maandag 20 mei overhandigde CAPS een cheque ter waarde van 5000 euro aan het 'REVAlution Center' van 'To Walk Again' in het AZ Herentals. Als sponsor van veldrijder Wout van Aert, verkocht CAPS het voorbije crossseizoen zo’n 1500 petten en gaven de opbrengst ervan aan het center waarvan Van Aert peter is. 

 

De voorbije winter heeft het Sales Team op elke cross rode podiumpetten verkocht. Met de opbrengst ervan besloot CAPS 'To Walk Again' een hart onder de riem steken. Als partner van de eenmansploeg van Wout Van Aert engageerde CAPS zich voor het goede doel dat hij steunt. Zo ontstond het idee om petten te verkopen op de cross. Naast het verzaamelde bedrag werd er nog wat bijgepast om een mooi rond bedrag van €5000 te kunnen schenken.

 

Bedankt aan iedereen die zijn steentje heeft bijgedragen!

 

EKSO-pak ook voor kinderen
 
Ook Dr. Toon Claes, ondervoorzitter van het REVAlution Center, is erg dankbaar voor het initiatief van Caps. In het unieke revalidatiecentrum kan To Walk Again innoverende en hoogtechnologische apparatuur aanbieden om zo mensen te helpen in hun revalidatieproces en ze opnieuw hoop te geven. “Ik ben heel tevreden. Al die bijdragen maken een groot geheel en dat is echt nodig. Het is ook belangrijk dat we mensen kunnen enthousiasmeren met wat To Walk Again doet en waarvoor we staan. Daarom zijn figuren als Wout van Aert en zijn vrouw, Sarah De Bie, ook erg belangrijk.”
 
“Het REVAlution Center helpt mensen met een fysieke beperking op allerlei manieren: we bieden sport aan, helpen mensen opnieuw integreren in de maatschappij, ondersteunen ze met hoogtechnologische middelen,… maar bij die technologie komt uiteraard een groot prijskaartje kijken. Zo één pak waarmee mensen met verlamde benen weer kunnen wandelen, kost maar liefst €160.000. We hebben er op ongeveer drie jaar tijd drie kunnen aanschaffen, maar de wachttijden zijn lang. Het volgende doel is om ook kinderen zo’n EKSO-pak aan te bieden. De kostprijs daarvan ligt echter nog hoger: 400.000 euro om precies te zijn. We hebben dus nog veel ambities, maar we moeten het ook kunnen realiseren. Het is echt een wereld van verschil voor zij die opnieuw rechtop kunnen staan en kunnen wandelen dankzij dat pak. Het betekent erg veel voor hen. We willen in de toekomst het Center ook uitbreiden en toegankelijker maken over heel Vlaanderen, maar voorlopig is Herentals de enige plek waar we de apparatuur kunnen aanbieden. Daarom helpen alle kleine beetjes en zijn we erg dankbaar voor iedere bijdrage die we ontvangen.”
 
Lees meer over het unieke revalidatiecentrum: https://towalkagainrevalution.be

 

Foto van overhandiging cheque in het AZ Herentals met o.m. Dr. Toon Claes (links op de foto), Sarah De Bie (midden) en Sarah Timperman (rechts op de foto).