LOGO_G&V_pos
ESF volledig logo

deze website gebruikt cookies

Om jouw gebruikservaring te optimaliseren, maakt onze website gebruik van cookies. Door verder te surfen ga je hiermee akkoord. 

Lees meer in ons privacbeleid

G&V en Diacachimba

00/00/0000

Nieuw project : G&V en Diacachimba 

 

Twee jaar geleden engageerde onze CEO Xavier Dewulf zich om samen met een dertigtal ondernemers van Zuid-West Vlaanderen deel te nemen aan een mountainbiketocht doorheen het Zuid-Amerikaanse Nicaragua, dit ten voordele van Vredeseilanden.  Het doel? Met het opgehaalde bedrag per deelnemer werden de lokale boeren geholpen in de ontwikkeling van hun landbouw.

 

In aanloop kwam hij in contact met Philip Vertriest. Philip was jarenlang directeur van de Pienterschool te Kuurne en vertrok in 2015 om er zijn schoolproject ‘Diacachimba’op te richten.

Hiervoor heeft Filip de vrijwilligersorganisatie ‘MPowering People’ opgericht,  die mensen - die nabij de hoofdstad Leon wonen - in staat wil stellen om te groeien en een beter leven voor zichzelf op te bouwen. De groep bezocht het project in Nicaragua. Philip wist er te vertellen dat vandaag de dag nog steeds 25% van de kinderen & jongvolwassenen daar niet kunnen lezen of schrijven, de keuze voor ons volgende project was snel  gemaakt.

 

De opbrengst van de kledinginzameling zal specifiek gebruikt worden voor de bouw van een leer- en gemeenschapscentrum in Tamarindo (Nicaragua). Kinderen werken daar immers in middeleeuwse omstandigheden in zoutfabriekjes en een leercentrum zou ervoor zorgen dat deze kinderen zich wel een andere toekomst zouden kunnen gaan inbeelden dan het levenslang aan de slag blijven in deze fabrieken. Hoe? 

- Door hen op flexibele uren te voorzien van kwaliteitsvol  onderwijs (zodat degene die genoodzaakt zijn om bij te verdienen nog kunnen gaan werken)

- Door hen te laten inzien dat ze wél een kans maken om verder te kunnen studeren (iets waar ze momenteel niet in geloven)

- Door ouders en plaatselijke leerkrachten ook op te nemen in de versterkingsacties die ‘MPowering People’ opzet.

 

 

Voor dit jaar werd reeds door Wereldmissiehulp voor het schoolproject van Philip reeds een bedrag geschonken van 12.000€

Ondertussen is de eerste steenlegging gebeurd, en ontvingen we de eerste foto’s van het project in volle aanbouw,…

 

Sarah Timperman
Sales & Marketing Manager