LOGO_G&V_pos
ESF volledig logo

deze website gebruikt cookies

Om jouw gebruikservaring te optimaliseren, maakt onze website gebruik van cookies. Door verder te surfen ga je hiermee akkoord. 

Lees meer in ons privacbeleid

G&V Energy Group en Rolande openen hun eerste LNG tankstation in België

28/08/2020

 

 

Samen met LNG Rolande openden we ons eerste LNG tankstation in België en slaan we de handen ineen om een dekkend LNG netwerk in België op te zetten. Door de jarenlange expertise van Rolande en ons strategisch netwerk bij G&V kan er snel geschakeld worden. Het eerste tankstation is gevestigd aan de rechteroever van de haven in Antwerpen (Kaai 528 Noorderlaan B-2030).

 

Duurzaamheid en winstgevendheid gaan hand in hand

“Wij geloven dat transport groener kan en moet en tegelijkertijd rendabel kan zijn! Wij streven ernaar om onze klanten de schoonste, economisch meest haalbare brandstof van het moment te leveren: LNG en Bio-LNG. Doordat wij de volledige keten beheren, een Europese dekking bieden en volop in ontwikkeling blijven, helpen wij onze klanten echt verder. Op het gebied van duurzaamheid, maar ook op het vlak van winstgevendheid.” Aldus Jolon van der Schuit (CEO Rolande).

 

“Na Nederland en Duitsland waar we vorige maand ons eerste station geopend hebben, gaan we dit nu ook in België doen. Zo zetten we belangrijke stappen op weg naar een dekkend Europees LNG netwerk dat nodig is om (Bio-)LNG als brandstof nog steviger op de kaart te zetten. Door onze partnerschap met G&V kunnen onze klanten gebruik maken van de strategische locaties van G&V in België. Zo gaan er ook stations komen in Habay en Waregem.

 

Zowel G&V als Rolande willen een belangrijke rol spelen in de transitie naar alternatieve brandstoffen. Beiden houden we van realiseren in plaats van praten en van korte lijnen met onze klanten.”

 

Opportuniteit

‘Veranderende marktomstandigheden zien wij niet als een bedreiging maar eerder als een  opportuniteit’ aldus Xavier Dewulf (CEO G&V Energy Group). “Dankzij joint-ventures en langdurige samenwerkingen met strategische partners zoals Rolande, binnen de joint-venture LNG Solutions Belgium, zijn we in de sector uitgegroeid tot een referentiebedrijf in de duurzaamheid.  Hierdoor kunnen we onze CAPS Fuel Card klanten naast de traditionele brandstoffen, ook alternatieven zoals CNG, LNG en elektrische laadpalen aanbieden.”

 

Onderdeel Europees CEF-programma

Het nieuwe station in Antwerpen is onderdeel van het BIOLNG4EU project, dat voor 50% gefinancierd wordt uit het Connecting Europe Facility programma en dat een verdere uitrol van (Bio-)LNG in het wegtransport stimuleert. Als onderdeel van dit project investeert Rolande in de productie van Bio-LNG en opent vier nieuwe tankstations voor Bio-LNG blends in Nederland en België. Het station in Antwerpen is het eerste van deze vier nieuwe stations dat op de planning staan.

 

Over Rolande en (BIO-)LNG

Rolande, gevestigd in Tilburg, is een pionier en koploper op het gebied van de inzet van liquefied naturel gas (LNG). De focus ligt op het verduurzamen van het wegtransport om zo bij te dragen aan een schonere wereld. In de afgelopen jaren is ‘vloeibaar aardgas’ als duurzaam en betaalbaar alternatief op de kaart gezet. Rolande ontwikkelt, bouwt en exploiteert een eigen netwerk van (Bio-) LNG-tankstations in Europa. Inmiddels staat de teller op 15 stations.

 

Sinds 2011 is LNG beschikbaar als brandstof voor trucks. Met deze brandstof kunnen CO2-emissies al tot 17 procent gereduceerd worden ten opzichte van diesel. Door LNG te maken uit biogas, ontstaat Bio-LNG. Hiermee bespaart zwaar wegtransport 99,8 procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel Euro 6.