LOGO_G&V_pos
ESF volledig logo

deze website gebruikt cookies

Om jouw gebruikservaring te optimaliseren, maakt onze website gebruik van cookies. Door verder te surfen ga je hiermee akkoord. 

Lees meer in ons privacbeleid

G&V Energy Group x Ligna Verda

01/02/2023

Wist je dat door de steeds stijgende wereld-temperaturen, de woestijnen wereldwijd alleen maar groter en groter worden? Met G&V Energy Group gaan we de challenge aan om deze verwoestijning af te remmen.

 

Hoe gaan we dit doen?

Samen als groep nemen we in de maand februari deel aan de Ligna Verda Challenge en bewegen we voor een beter klimaat. Voor de kilometers die we afleggen worden bomen geplant. Voor elke wandel-, loop- en fietskilometer die wordt aflegt, worden bomen gepland en zo mee geholpen aan het bouwen van de Great Green Wall.

 

Ons doel?

16 500 bomen planten in Senegal, goed voor een bos van 50 hectare.

 

We bouwen niet enkel mee aan deze vergroening maar willen hiermee ook onze ganse G&V Family duurzaam in beweging brengen. Let's move for a healthy body, mind and planet.

 

Over ondernemers zonder grenzen

 Door de klimaatverandering gaat steeds meer vruchtbare grond in Afrika in verloren. 

 

Ondernemers zonder grenzen helpt de lokale bevolking door te bouwen aan een wereld waarin economie, ecologie en sociologie in evenwicht zijn. 

Het herbebossingsproject van OZG vormt een sterkte schakel in de bouw van de Great Green Wall doorheen het Afrikaans continent.

 

Door agrobossen aan te leggen als antwoord op de klimaatverstoring die we als mens veroorzaken, stopt de verwoestijning, wordt het land terug vruchtbaar om opnieuw aan rendabele landbouw te kunnen doen, stijgt de biodiversiteit (fauna en flora), kunnen kinderen terug naar school, wordt toegang tot drinkbaar water gemakkelijker, zorgen bossen voor gender gelijkheid (onafhankelijk van de vrouw) en… last but not least, door bos aan te planten aan de rand van de woestijn, heeft OZG de condities gecreëerd om migraties te vertragen of te stoppen.

 

Door mee te bewegen met Lignaverda kunnen we ons steentje bijdragen en de planeet meer zuurstof geven.

 

 De ideale start van het nieuwe jaar.

 

Ready set go!