LOGO_G&V_pos
ESF volledig logo

deze website gebruikt cookies

Om jouw gebruikservaring te optimaliseren, maakt onze website gebruik van cookies. Door verder te surfen ga je hiermee akkoord. 

Lees meer in ons privacbeleid

G&V Energy Group zet z’n duurzame ambities kracht bij!

22/04/2023

Op vandaag exploiteert G&V Energy Group meer dan 200 car-, laad- en truckstations onder zowel de eigen ‘G&V’ brand, als onder de merken Esso, Shell, Total en Q8 en runt 27 Breakpoint-shops.

De groep bereikte vorig jaar de omzetkaap van 1.2 Miljard EURO en is werkgever van meer dan 300 mensen.

 

Na het pionieren van verschillende alternatieve brandstoffen als CNG & LNG, is de groep een strategische samenwerking aangegaan met Allego.

Zo versterkt het bedrijf zijn positie als voortrekker op het vlak van duurzaamheid.

 

De gezamenlijke ambitie van G&V en Allego is de creatie van ‘100 energy hubs’ op strategische locaties, waar men zowel kan tanken als ultrasnel laden.
Ondertussen zijn reeds 12 snellaadlocaties gerealiseerd, waar bestuurders hun wagen kunnen opladen in gemiddeld 15 minuten.

Op locaties met een Breakpoint-shop, kunnen klanten tijdens het laden genieten van een heerlijke barista koffie, een vers broodje of gezonde lunch in comfortabele zithoek met goedwerkende WIFI en verzorgd sanitair.

 

Door verdere investeringen in zonnepanelen op de tankstations, zal de CO2-afdruk van de firma tegen eind 2023 met 700.000 ton verkleind zijn.
Dit is het equivalent van een bos van 60 hectare, per jaar.

 

Een andere belangrijke pijler binnen de groep is de Caps Energy Card een ‘all-in-one’ tank- en laadpas waarbij de klanten toegang hebben tot 2.500 tankstations en 275.000 laadpunten in Europa.

Caps profiteert dankzij de samenwerking met Allego van een preferent EV-netwerk, waar hun klanten kunnen laden aan de laadprijs zónder bijkomende roamingskosten.

 

Met de Caps wordt er integraal ingezet op een volledige ontzorging van de fleetmanger.

Alles wordt overzichtelijk beheerd op één online platform met overzicht van alle laad- en tanktransacties, wat TCO-berekeningen veel makkelijker maakt. Alerts en beperkingen kunnen naar keuze ingesteld worden.

Daarnaast treedt Caps op als Charge Point Operator (CPO), wat concreet betekent dat ze instaan voor het onboarden van laadpalen, het administratieve beheer en de exploitatie van laadinfrastructuur. 
Er wordt een sleutel-op-de-deur oplossing voor Office & Home laadpalen aangereikt met ook de mogelijkheid om multi-pricing in te stellen en zelfs tussen te komen in de terugbetaling naar medewerkers toe voor thuislaadbeurten.