LOGO_G&V_pos
ESF volledig logo

deze website gebruikt cookies

Om jouw gebruikservaring te optimaliseren, maakt onze website gebruik van cookies. Door verder te surfen ga je hiermee akkoord. 

Lees meer in ons privacbeleid

G&V gaat voor groen!

00/00/0000

Sinds kort werd het wagenpark van G&V Energy Group nv uitgebreid met 5 extra Audi A3’s op CNG (aardgas) !

 

Ondertussen exploiteert de groep onder de merknaam ‘ENORA’ (een partnerschap met Electrabel (ENGIE) en ELSA) reeds een aantal tankstations uit waar ook CNG kan getankt worden (oa Zellik, Doornik, Ollignies, …) en er staan nog uitbreidingen gepland. Daarnaast kan er met de multibrand CAPS Fuelcard ook bij partnernetwerken zowel klassieke brandstoffen als CNG getankt worden (voor meer info: www.caps.be).

 

Samengeperst gas, ook wel CNG genoemd (Compressed Natural Gas) komt uit het gewone distributienetwerk en wordt bvb. ook gebruikt om te koken, een woning te verwarmen, ... Het gas wordt onder hoge druk gezet voordat het in de tank van het voertuig wordt geïnjecteerd. De tank is ingewerkt in het chassis van het voertuig naast de benzinetank. Deze bi-fuel voertuigen hebben beiden een autonomie en rijcomfort die identiek zijn aan voertuigen op traditionele brandstoffen. 

CNG-voertuigen stoten amper fijnstof uit (-95%) en ook NOx (mede verantwoordelijk voor ziektes aan luchtwegen en smogalarm) worden met 90% verminderd. CO2-emissies zijn 27% lager ten opzichte van benzinevoertuigen en 12% ten opzichte van dieselvoertuigen. Daarnaast zijn CNG-voertuigen ook stiller.

 

CNG mag niet verward worden met LPG (Liquified Petroleum Gas) die niet dezelfde milieuvoordelen biedt als CNG. CNG-voertuigen kunnen ook niet geweigerd worden in ondergrondse garages gezien het gas lichter is dan lucht en onmiddellijk verdampt.

 

Een extra voordeel is dat deze voertuigen ook fiscaal voordeliger zijn.

 

Alle redenen dus om het groene imago van uw bedrijf vooruit te helpen !

 

Voor meer info: sales@g-v.be