LOGO_G&V_pos
ESF volledig logo

deze website gebruikt cookies

Om jouw gebruikservaring te optimaliseren, maakt onze website gebruik van cookies. Door verder te surfen ga je hiermee akkoord. 

Lees meer in ons privacbeleid

Het verhaal van het ezeltje

02/12/2020

Het ezeltjes verhaal, een verhaal dat uitgroeide door een mooie samenwerking tussen VZW Autentico en G&V Energy Group.

 

De ezeltjes…
Het verhaal van de ezeltjes begint in Kuurne, de ezelsgemeente. Van hieruit vertrok schooldirecteur Phillip Vertriest om een onderwijsproject te starten in Tamarindo, Nicaragua, een bloedheet dorpje dat leeft van de zoutwinning, “Autentico” voorziet nu al dagelijks onderwijs voor jongens en meisjes.

 

Toen een leerling een eerste ezeltje als dank sculpteerde, groeide het idee om met de aanmaak en verkoop ervan het schoolproject uit te bouwen. Tuurlijk: “Een ezeltje helpt toch de lasten dragen”!

Dit houten beeldje werd snel Hét symbool voor Autentico en éénmaal handgeschilderd, werd het verkocht ten voordele van het schoolproject.

 

In 2020 hielp G&V mee aan de financiëring van deze ‘de ezeltjesfabriek’. Het resultaat fleurt ondertussen in onze inkomhal en heel wat huiskamers in Kuurne. De ezeltjes in onze hal zijn te koop, koop er ééntje aan €20 en steun zo de jongeren mee voor een hoopvolle toekomst. De opbrengst gaat integraal naar het schoolproject.

 

De samenwerking tussen Autentico en G&V

Hoe het begon … Een mountainbiketocht ten voordele van vredeseilanden doorheen Nicaragua. Onze CEO, Xavier Dewulf ontmoette er kuurnenaar Philip Vertriest die zijn project uitbouwt om er de levenskansen voor kinderen te verbeteren. Zijn project raakte en sindsdien kunnen zij rekenen op onze steun. De opbrengst van de ‘gekende’ wereldmissiehulp containers op onze stations gaat ondertussen integraal naar vzw Autentico.

 

De vereniging ijvert voor de verbetering van de leefomstandigheden in sloppenwijken rond de stad León, Nicaragua en richt zich specifiek op de ontwikkeling door educatie en het stimuleren van ondernemerschap bij kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar.

 

Interesse om een ezeltje te kopen, neem dan gerust contact met ons op.