LOGO_G&V_pos
ESF volledig logo

deze website gebruikt cookies

Om jouw gebruikservaring te optimaliseren, maakt onze website gebruik van cookies. Door verder te surfen ga je hiermee akkoord. 

Lees meer in ons privacbeleid

Nieuw CNG station AYE

00/00/0000

Aye (Marche-en-Famenne) -  Op 10 mei openden we met Enora het tweede CNG station in de provincie Luxemburg, dit in samenwerking met IDELUX (Maatschappij voor Duurzame Economische Ontwikkeling van de provincie Luxemburg). De opening gebeurde in de aanwezigheid van Minister President van Wallonië Willy Borus. Met dit tweede station wordt de duurzame mobiliteit in de provincie bevorderd.

 

Mede door het landelijk karakter en het slechte openbaar vervoer is de mobiliteit in Luxemburg een grote uitdaging. CNG biedt hier als ecologische en economische brandstof de ideale oplossing. Dit aardgas komt rechtstreeks uit het distributienetwerk en wordt onder meer ook gebruikt om te koken of te verwarmen.

 

Wist je dat :

“Op nationaal niveau telde het Belgische netwerk van CNG-tankstations 107 stations die in maart 2019 voor het publiek toegankelijk waren, waarvan 87 in Vlaanderen, 19 in Wallonië en 1 in Brussel. Wallonië begint geleidelijk aan een achterstand in te halen in dit gebied. Naar verwachting zullen in 2019 en 2020 een dertigtal projecten worden afgerond. In 2018 werden 4.000 auto's met CNG geregistreerd in België. Met een groeiend aantal modellen en een aanbod van kleine stadsauto's tot commerciële vrachtwagens, presenteert de CNG-auto zich steeds meer als het beste alternatief voor traditionele brandstoffen.”