LOGO_G&V_pos
ESF volledig logo

deze website gebruikt cookies

Om jouw gebruikservaring te optimaliseren, maakt onze website gebruik van cookies. Door verder te surfen ga je hiermee akkoord. 

Lees meer in ons privacbeleid

Total Vander Stichele en Bite & Ride bundelen de krachten met G&V Energy Group

27/02/2024


Roeselare - Op 1 maart start een nieuw hoofdstuk in het verhaal van Total Vander Stichele, het tankstation met carwash en de bijhorende shop Bite & Ride op de hoek van de Meiboomlaan en de Rijksweg. Oprichters Karl Vander Stichele (58) en Marleen Demeulenaere (57) doen het straks iets rustiger aan.  G&V Energy Group zal zich voortaan ontfermen over het tankstation en de saladebar. Zoon Bert (28) gaat op zijn beurt focussen op de verdere uitbreiding van het carwashgebeuren.

 

De familie Vander Stichele runt al een tankstation in Roeselare sinds 1993, aanvankelijk langs de Meensesteenweg, ter hoogte van waar zich momenteel Bpost bevindt . De huidige, zeer strategische locatie is er sinds 2000.

 

"Het begon als een gewoon tankstation maar door de jaren heen hebben we heel wat meerwaarde gecreëerd", vertelt Bert Vander Stichele. "Een selfcarwash, een automatische carwash, een overeenkomst met de groep Delrue voor het verhuur van auto's en bestelwagens, een samenwerking met Metaglas voor autoramen en finaal openden we in 2018 ook Bite & Ride, een broodjeszaak die uitgroeide tot de huidige zeer kwalitatieve saladebar waar de focus op vers en gezond ligt. Het begon klein, maar op vandaag leveren we ook aan tal van bedrijven en doen we de catering voor onder andere Club NXT en Knack Volley Roeselare.”

Op donderdag 29 februari organiseren oprichters Karl Vander Stichele en Marleen Demeulenaere samen met Bert een afscheidsdrink voor al hun trouwe klanten. "Mijn ouders willen het voortaan wat rustiger aandoen", gaat Bert verder.

 

En daar komt G&V Energy Group in het verhaal.  "We hadden al langer een goed contact met de familie", zegt CEO Xavier Dewulf. "Zelf runnen we 27 Breakpoint shops en een 200-tal tankstations over heel het land onder verschillende merken. We kijken al enige tijd met grote bewondering naar wat de familie Vander Stichele hier realiseert. Zeker hun Bite & Ride-verhaal is uniek dankzij de kwaliteit en de versheid die ze garanderen."

 

Beide bedrijven slaan vanaf 1 maart dan ook vol enthousiasme de handen in elkaar. “We hebben elkaar gevonden dankzij onze gemeenschappelijke waarden en normen”, duidt Bert. “We zijn beide familiebedrijven en willen dit ook in de toekomst graag zo houden.” G&V Energy Group runt vanaf volgende maand zowel het tankstation als de saladebar Bite & Ride.

 

“Het verhaal van Bite & Ride willen we met onze expertise bestendigen en mogelijks nog verbeteren”, aldus Xavier Dewulf. “We hebben een mooie toekomstvisie voor deze locatie en mogelijks kan het een ruimer verhaal worden waarin ‘Bite & Ride’ zelfs een productgamma kan worden op andere locaties binnen het Breakpoint-concept.  Alle personeel blijft aan boord.  Het tankstation blijft daarentegen een Total-station, maar volgend jaar willen we hier alvast investeren in snellaadpalen.”

 

Bert wil zich op zijn beurt verder specialiseren in het carwashgebeuren. "De eerste stap is al gezet door de automatische carwash uit te rusten met twee nieuwe, ultramoderne roll-overs", zegt hij. "Maar tegen 2026 wil ik op het perceel hiernaast uitpakken met 5 moderne self carwashboxen, een stofzuigerpark, een shop met alle mogelijke auto-accessoires en wil ik ook meer gaan inzetten op de aan- en verkoop van 4x4- en bestelwagens. De hoek van de Rijksweg en de Meiboomlaan moet zo echt uitgroeien tot dé hotspot voor elke automobilist."