LOGO_G&V_pos
ESF volledig logo

deze website gebruikt cookies

Om jouw gebruikservaring te optimaliseren, maakt onze website gebruik van cookies. Door verder te surfen ga je hiermee akkoord. 

Lees meer in ons privacbeleid

VZW Auténtico en G&V, een partnership met een warm hart

31/08/2022

Op onze stations vind je vaak de rode kledingcontainers van Wereld Missie Hulp terug. 

WMH is een non-profit organisatie die kansarme mensen over de hele wereld helpt met meer dan 250 ontwikkelingsprojecten. De middelen hiervoor worden voornamelijk gehaald uit de inzameling van kleding.

 

We kijken op naar de waarden van WMH en beslisten begin 2015 een samenwerking aan te gaan door onze stations beschikbaar te stellen voor het plaatsen van hun containers.

 

De opbrengst van de containers op onze stations gaat naar ons eigen gekozen project in Nicaragua, VZW Auténtico. Een schoolproject in de regio van de hoofdstad León en Tamarindo in Nicaragua, opgestart door de heer Vertriest eveneens uit Kuurne.

 

25% van de jonge bevolking in Nicaragua kan nog niet lezen of schrijven. De vereniging ijvert voor de verbetering van de leefomstandigheden in de sloppenwijken rond de stad León en richt zich specifiek op de ontwikkeling door educatie en het stimuleren van ondernemerschap bij kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar.

 

In 2021 haalden we met de containers 77.685 kg op.

Jammer genoeg worden de rode containers vaak uit het straatbeeld verdrongen door concurrerende commerciële spelers. Maar G&V’ers geven niet op en we blijven inzamelen waar we kunnen.

 

STEUN VZW AUTENTICO

 

Blijf je kledij naar de rode containers van Wereld Missie Hulp brengen. Al wordt het wat harder zoeken, er staan er nog steeds! WMH krijgt geen subsidies en hangt volledig af van deze inzameling.

 

Ondertussen hebben zij ook, voor het niet bruikbaar textiel, een oplossing gevonden in het circulaire circuit. Via een partner wordt dit textiel opnieuw vervezeld en worden er nieuwe producten van gemaakt.

 

  • Koop een ezeltje

Met de steun van G&V werd in 2018 het bedrijfje ‘Teknica’ opgericht. Teknica genereert ter plaatse inkomsten voor het project.

 

Met het oog op 900 jaar Kuurne werd er opnieuw een serie ezeltjes gemaakt die verkocht zullen worden in 2023. Wie hen kan helpen hun bedrijfje inkomsten te laten genereren in Nicaragua is meer dan welkom!

 

Wil je graag het project steunen en een ezeltje kopen? Dit kan voor maar € 20 op ons hoofdkantoor in Kuurne. 

 

  • Word adoptieouder

Voor € 1 per dag kan u een kind ondersteunen zodat het op school blijft en in het project wordt versterkt. Voor dit bedrag krijgt een kind een volledig schoolpakket, helpen ze om het uniform te betalen en kan het deelnemen aan de dagelijkse activiteiten in het leercentrum.

 

Ze zoeken ook bedrijven die voor € 5 per dag de oudsten helpen bij het behalen van hun diploma.VZW Auténtico zorgt tevens voor een heldere communicatie zodat u precies weet hoe uw student presteert!

 

Shop nu online via Trooper en steun deze organisatie. Hoe? Je surft naar www.trooper.be, selecteert de organisatie 'VZW Auténtico' en winkelen maar!

Van Booking.com tot Coolblue, er is amper een online winkel die niet participeert!