GV-logo+baseline.png
ESF volledig logo.png

deze website gebruikt cookies

Om jouw gebruikservaring te optimaliseren, maakt onze website gebruik van cookies. Door verder te surfen ga je hiermee akkoord. 

Lees meer in ons privacbeleid

Duurzaamheid - CNG

Wij geloven als energiespeler niet in één oplossing maar in een oordeelkundige combinatie van verschillende technologieën. The choice of power - Met G&V zetten we in op het bevorderen van groene technologieën. Via de koepel Enora zijn we actief betrokken bij de ontwikkeling en uitbreiding van een netwerk van tankstations voor aardgas.

Wat is CNG?

CNG (Compressed Natural Gas) komt rechtstreeks uit het distributienetwerk en wordt onder meer ook gebruikt om te koken of te verwarmen. Het gas wordt onder hoge druk gezet voordat het in de tank van het voertuig wordt geïnjecteerd, deze tank is ingewerkt in het chassis van het voertuig naast de benzinetank. De bi-fuel voertuigen hebben beiden een autonomie en rijcomfort die identiek zijn aan voertuigen op traditionele brandstoffen.

Partnership met Enora

ENORA is het resultaat van een partnerschap tussen drie energiespelers Engie, IDETA en G&V op gestart in 2013. In 2018 sloten de partners Idelux en IPFH zich ook aan, later is ook de Waalse intercommunale IEG toegetreden. Het doel van deze duurzame partnership is het ontwikkelen, bouwen en uitbaten van tankstations in België en in Luxemburg voor het grote publiek. Onder de koepel Enora baat G&V de CNG tankstations uit in Vlaanderen en Wallonië.

Waarom CNG overwegen?

De CNG wagen is budgettair vlak de meest interessante keuze : combinatie aankoop wagen, fiscaliteit en verbruikskosten.

 

Beter voor milieu en klimaat:

Een CNG wagen maar liefst 90% minder stikstof, 77% minder fijn stof en 7 tot 16% minder CO2 uit. Op BIO-CNG rij je zelf 100% koolstofneutraal.

 

Het CNG netwerk blijft uitbreiden!

 

Lees meer in onze blog: The choice of power.

“Aardgas is de brandstof van de toekomst,
ecologisch en economisch interessant,
zeker nu het aantal tankinstallaties groeit.”

CNG Netwerk

Vandaag telt België in totaal 147 CNG tankstations. Met 74 stations in ons netwerk bieden we je met CAPS op vandaag maar liefst toegang tot de helft van de beschikbare locaties. Dankzij de verdere uitbreiding via partners als Q8, Pitpoint-Total & Lukoil zullen we dit jaar nog met CAPS een netwerk +150 CNG stations aanbieden in de Benelux + Frankrijk.

 

Caps.be

Wist je dat?

Wist je dat LNG bijna geheel uit methaan bestaat? Door de vloeibare LNG te comprimeren en op te warmen krijg je de betere CNG+. Met CNG+ kan 15-20% meer kilometer gereden worden dan met gewoon CNG bestaand uit het aardgasnetwerk. Je rijdt dus nog duurzamer.

Aanbod wagens

Het aanbod van CNG-wagens blijft groeien. Steeds meer merken lanceren hun eigen modellen op de markt. Van stadswagens, SUV’s tot bestelwagens en zelf vrachtwagens. Er is voor ieders budget en wens tegenwoordig wel een gepaste wagen. Bekijk het volledig aanbod van CNG wagens hier. (Verwijzing gas.be ) Ontdek wel model het best past bij u of uw bedrijf.

Cars.jpg

Ook het G&V wagenpark werd uitgebreid met 11 CNG voertuigen.

Durable believers

Het aanbod van CNG-wagens blijft groeien. Steeds meer merken lanceren hun eigen modellen op de markt. Van stadswagens, SUV’s tot bestelwagens en zelf vrachtwagens. Er is voor ieders budget en wens tegenwoordig wel een gepaste wagen. Bekijk het volledig aanbod van CNG wagens hier. (Fleet manager - xxx)