LOGO_G&V_pos
ESF volledig logo

deze website gebruikt cookies

Om jouw gebruikservaring te optimaliseren, maakt onze website gebruik van cookies. Door verder te surfen ga je hiermee akkoord. 

Lees meer in ons privacbeleid

Duurzaamheid - CNG

Wij geloven als energiespeler niet in één oplossing maar in een oordeelkundige combinatie van verschillende, groene technologieën. Via de koepel ENORA zetten we actief in op de ontwikkeling en uitbreiding van een netwerk van aardgastankstations.

Wat is CNG?

CNG (Compressed Natural Gas) is gekend als aardgas en komt rechtstreeks uit het distributienetwerk op het station.  Aardgas wordt onder meer ook gebruikt om te koken of te verwarmen. Het gas wordt onder hoge druk gezet voordat het in de tank van het voertuig wordt geïnjecteerd. Deze tank is ingewerkt in het chassis van het voertuig naast de benzinetank. De bi-fuel voertuigen hebben beiden een autonomie en rijcomfort die identiek zijn aan voertuigen op traditionele brandstoffen.

Duurzame partnership ENORA

ENORA is het resultaat van een partnerschap opgestart in 2013 tussen drie energiespelers Engie, IDETA en G&V. In 2018 sloten de partners Idelux en IPFH zich ook aan, later is ook de Waalse intercommunale IEG toegetreden. Het doel van deze duurzame partnership is het ontwikkelen, bouwen en uitbaten van tankstations in België en in Luxemburg voor het grote publiek. Onder de koepel ENORA baat G&V de CNG tankstations uit in Vlaanderen en Wallonië.

Waarom CNG overwegen?

 

De CNG wagen is op budgettair vlak de meest interessante keuze. Naast de toegankelijke modellen en de lage brandstofprijs is een CNG wagen ook nog eens fiscaal interessant.

 

Als kmo of grote onderneming komt U in aanmerking voor de Ecologiepremie+, een fiscale ondersteuning voor uw CNG-voertuig(en).

 Als particulier geniet u met een CNG-wagen van de laagste belastingtarieven door de lage CO2 uitstoot .

 

Een CNG wagen stoot maar liefst 90% minder stikstof, 77% minder fijn stof en 7 tot 16% minder CO2 uit. Op BIO-CNG rij je zelf 100% koolstofneutraal.

 

 

 

 

 

“Aardgas is de brandstof van de toekomst,
ecologisch en economisch interessant,
zeker nu het aantal tankinstallaties groeit.”

Wist je dat?

LNG bijna geheel uit methaan bestaat? Door de vloeibare LNG te comprimeren en op te warmen krijg je de betere CNG+. Met CNG kunnen 15-20% meer kilometers gereden worden dan met de klassieke CNG uit het aardgasnetwerk. Je rijdt dus nog duurzamer.

Aanbod wagens

Het aanbod van CNG-wagens blijft groeien. Steeds meer merken lanceren hun eigen modellen op de markt. Van stadswagens, SUV’s tot bestelwagens en zelf vrachtwagens. Er is voor ieders budget en wens tegenwoordig wel een gepaste wagen. Bekijk het volledig aanbod van CNG wagens hier. Ontdek er welk model het best past bij u of uw bedrijf.

Cars

Ook het G&V wagenpark werd uitgebreid met 11 CNG voertuigen.

CNG Netwerk

Vandaag telt België in totaal 147 CNG tankstations. Met 74 stations in ons netwerk bieden we je met CAPS op vandaag maar liefst toegang tot de helft van de beschikbare locaties. Dankzij de verdere uitbreiding via partners als Q8, Pitpoint-Total & Lukoil zullen we dit jaar nog met CAPS een netwerk +150 CNG stations aanbieden in de Benelux + Frankrijk.

 

Ontdek het netwerk: Caps.be