LOGO_G&V_pos
ESF volledig logo

deze website gebruikt cookies

Om jouw gebruikservaring te optimaliseren, maakt onze website gebruik van cookies. Door verder te surfen ga je hiermee akkoord. 

Lees meer in ons privacbeleid

G&V Energy Group en Rolande openen in Waregem hun vierde LNG-tankstation in België

01/10/2022

Met het nieuw LNG station in Waregem openen we samen met Rolande, marktleider op het gebied van LNG in Nederland, vandaag ons vierde gezamenlijke LNG-tankstation in België. Hiermee werken we, met de andere stations in Antwerpen, Habay en Meer, aan een dekkend LNG-netwerk in België. “Een belangrijke stap in de verduurzaming van het goederentransport.”

 

“Wij geloven in ‘vergroening’ van transport. Dat is essentieel voor een betere wereld”, aldus Jolon van der Schuit, CEO van Rolande. “LNG is daar een stap in, maar we willen zo snel mogelijk doorschakelen naar Bio-LNG. Daarmee bespaart zwaar wegtransport tot nagenoeg 100% procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van de traditionele diesel. Dat is voor ons een drijfveer om ons netwerk verder uit te blijven breiden.”

 

Belangrijkste Noord-Zuid verkeersas

Op vraag van heel wat grote transporteursklanten, werd na de locaties in Meer, Habay en Antwerpen ook deze in Waregem gerealiseerd.  “Deze locatie ligt op de belangrijkste Noord-Zuid verkeersas voor transit transport door België”, aldus Xavier Dewulf, CEO van G&V Energy Group. “Het is de enige snelweg die in geen van de twee rijrichtingen beperkingen voor trucks kent. Om onze klanten de overstap op duurzaam transport nog makkelijker te maken, staan er dit en volgend jaar nog enkele belangrijke nieuwe locaties op de planning, waaronder Zellik, dat later dit jaar open zal gaan.”

 

Het nieuwe station is een openbaar 24/7 zelfbedieningsstation met twee liquefied natural gas (LNG)-pompen.

 

Over Rolande en (BIO-)LNG

Rolande, gevestigd in Tilburg, is een pionier en koploper op het gebied van de inzet van LNG. De focus ligt op het verduurzamen van het wegtransport om zo bij te dragen aan een schonere wereld. In de afgelopen jaren is ‘vloeibaar aardgas’ als duurzaam en betaalbaar alternatief op de kaart gezet. Rolande ontwikkelt, bouwt en exploiteert een eigen netwerk van (Bio-) LNG-tankstations in Europa. Inmiddels behelst dat 22 stations in Nederland, België en Duitsland.

 

Sinds 2011 is LNG beschikbaar als brandstof voor trucks. Met deze brandstof kunnen CO2-emissies al tot 17 procent gereduceerd worden ten opzichte van diesel. Door LNG te maken uit biogas, ontstaat Bio-LNG. Hiermee bespaart zwaar wegtransport 99,8 procent aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel Euro 6.

 

RolandeLNG.com

 

Opnieuw een stap verder in het duurzaamheidsverhaal.