LOGO_G&V_pos
ESF volledig logo

deze website gebruikt cookies

Om jouw gebruikservaring te optimaliseren, maakt onze website gebruik van cookies. Door verder te surfen ga je hiermee akkoord. 

Lees meer in ons privacbeleid

Vijfde Belgische LNG-tankstation Zellik

21/11/2022

Samen met Rolande openen we een nieuw Bio-LNG-tankstation in Zellik. “Hiermee zetten we een extra stap om transporteurs concreet in staat te stellen om duurzaam te rijden”, aldus Xavier Dewulf, CEO van G&V Energy Group.

 

Door over te stappen op LNG kunnen CO2-emissies al tot 17 procent gereduceerd worden ten opzichte van diesel. Met Bio-LNG bespaart zwaar wegtransport zelfs tot 100% aan CO2-uitstoot ten opzichte van diesel Euro 6.

 

Xavier Dewulf: “We zijn verheugd onze 5e LNG-locatie te kunnen openen in partnership met Rolande. De beslissing tot investering op deze locatie kwam er dankzij de strategische ligging rond Brussel en alsmede op vraag van enkele key transporteurs die onder andere voor de Delhaize-vestiging te Zellik duurzaam rijden. Met deze locatie zetten we een verdere stap naar een toekomstbestendige oplossing in het mobiliteitsvraagstuk, waarin LNG intermediate een belangrijke rol speelt naast andere groene alternatieven. We streven ernaar onze propositie binnenkort nog verder te optimaliseren naar Bio-LNG die reeds zeer succesvol is bij onze Nederlandse buren, dankzij het systeem van CO2-certificaten.”

 

Bij dedicated customer Van Moer Logistics staat het thema "milieu" hoog op de agenda. Wim Willocx, Business Unit Manager: “Onze investering in LNG-trucks liet ons toe om de CO2-uitstoot met 10 à 15% terug te dringen. Ook zijn de trucks aanzienlijk stiller, waardoor ze in aanmerking komen voor stadsdistributie. Om dit groene transport aan te bieden naar onze klanten is het nieuwe LNG-station in Zellik voor ons een gedroomde locatie om te bevoorraden. Zowel voor de bedrijven aanwezig op de industriezone in Asse, als bedrijven gevestigd langs de noordelijke zijde van de Brusselse ring is dit de ideale locatie om het transport te kunnen vergroenen.”

 

Regio Brussel

“Met de opening van het station in Zellik, dekken we de hele regio rondom Brussel af”, licht Jolon van der Schuit, CEO van Rolande, toe. “In het ‘Fit-for-55’ beleid van de Europese Unie dragen LNG en bio-LNG als alternatieve brandstoffen sterk bij aan de ambitieuze doelstellingen voor de verduurzaming van ‘Commercial Road Transport’. Dit beleid roept EU-lidstaten op om voldoende netwerkdekking te bieden voor Bio-LNG. Met onze vijf stations in België én onze stations in Nederland en Duitsland dragen we daar actief aan bij.”

 

Vier in twee maanden

In de afgelopen maanden opende Rolande maar liefst vier nieuwe Bio-LNG-stations, waarvan twee in België (Waregem en Zellik) en elk één in Duitsland (Hamburg) en Nederland (Bodegraven). In totaal behelst het eigen netwerk nu 24 stations in die drie landen.

 

Het station is gelegen langs de N47 aan de Brusselsesteenweg 379 in Zellik. Om er vanaf de Grote Ring (R0) rond Brussel (onderdeel van de E19) te komen, is het een kwestie van Afrit 10 ASSE nemen en de N9 volgen.