LOGO_G&V_pos
ESF volledig logo

deze website gebruikt cookies

Om jouw gebruikservaring te optimaliseren, maakt onze website gebruik van cookies. Door verder te surfen ga je hiermee akkoord. 

Lees meer in ons privacbeleid

Victor Campenaerts

00/00/0000

Victor Campenaerts heeft op 16 april op de Velodromo Bicentenario in Aguascalientes een stukje wielergeschiedenis geschreven! De Lotto Soudal-renner veegde met een afstand van 55,089 kilometer het werelduurrecord van Bradley Wiggins, die in 2015 een afstand van 54,526 kilometer wist af te leggen, van de tabellen. 

Zo mag Victor Campenaerts zich, na een maandenlange en intensieve voorbereiding, de nieuwe houder van het werelduurrecord noemen.

Om klokslag 18 uur Belgische tijd begon Victor Campenaerts aan zijn uur van de waarheid. Na een behouden start lag de Europese tijdritkampioen even later reeds perfect op schema om het werelduurrecord te breken. Meer nog, de Belg reed quasi de volledige poging aan een tempo boven 55 kilometer per uur. Tijdens het laatste kwartier leek Campenaerts even een dipje te kennen, maar de Lotto Soudal-renner had nog wat energie in de tank om te versnellen. Uiteindelijk rondde Campenaerts de magische kaap van de 55 kilometer en kroonde hij zich met een uiteindelijke afstand van 55,089 kilometer tot de nieuwe houder van het werelduurrecord!

Victor Campenaerts: “Het geeft enorm veel voldoening om die maandenlange voorbereiding beloond te zien. Vandaag vielen alle puzzelstukjes in elkaar. Het volledige Lotto Soudal-team steunde me in deze onderneming, wat natuurlijk voor de nodige druk zorgde. Maar dat motiveerde me enkel nog meer om er iets moois van te maken.”

“Voor aanvang van de poging was het plan om effectief het werelduurrecord te verbreken. Dat was ook een realistische doelstelling. Ik ging misschien iets te optimistisch van start, maar daarna nam ik even wat gas terug en zocht ik naar een nieuw tempo dat ik zou kunnen volhouden. Aan het eind kreeg ik het wel nog erg lastig. Ik reed iets minder perfecte lijnen in vergelijking met die tijdens de beginfase. Tijdens de laatste vijf minuten - die ik puur op karakter heb afgewerkt - legde ik heel wat onnodige meters af.”

“Reeds na 10 à 15 minuten voelde ik dat het mogelijk zou zijn om het record te breken. Op het einde werd het nog spannend om de magische grens van 55 kilometer te halen. Tussen vijftien en tien minuten voor het einde beleefde ik even een moeilijk moment, maar door de adrenaline die door je lijf giert, kan je nog net dat tikkeltje extra. Je weet bovendien wat er op het spel staat en dat maakt het net iets makkelijker. Een feestje? Een pintje zal er zeker worden gedronken, maar ik blijf nog steeds professioneel!”